nejen o tom, co bychom chtěli vědět, ale zatím to jen tušíme

Benefiční výstava signály.cz: Dopisování s vězni

11. 10. 2010 14:42
Rubrika: Odpovídám

Ráda bych vám touto cestou představila a tím také nominovala do soutěže projekt Dopisování s vězni.

 

Jedná se o projekt Maltézské pomoci, který je realizovaný pod olomouckým centrem a to nejen v Olomouci, ale také v Brně. Tento dobrovolnický projekt, kdy si dobrovolníci dopisují s lidmi ve výkonu trestu odnětí svobody, má za cíl zmírnit negativní vlivy věznice, znížit osamocenost a negativní důsledky izolace a motivovat k pozitivním změnám.

 

Tento projekt pro tento rok nezískal žádnou dotaci od státu a tak nemá žádný finanční kredit na svůj provoz. Získané peníze by se použily na provozní náklady (prostory, telefon, korespondeční potřeby,...), na vzdělávání dobrovolníků (zaplacení vzdělávacích kurzů a odborníků, kteří vedou semináře a supervize pro dobrovolníky, aby jejich služba mohla být co nejlepší).

 

Více o celém projektu se můžete dozvědět na oficiálních stránkách organizace: http://www.maltezskapomoc.cz/centrum-olomouc/ceho-jsem-dosahli/dopisovani-s-vezni

 

A proč vlastně pomáhat vězňům...?

...protože možná měli míň štěstí v životě než my - nikdo je nenaučil jak žít a nehřešit

...možná, že kdybychom se dostali do jejich situace, tak bychom ji nedokázali řešit líp

...protože možná, že kdybychom jim jako společnost vytvořili lepší podmínky, tak nemuseli skončit tam, kde jsou

...protože každý dělá chyby

...protože je naivní si myslet, že když tyto lidi zavřemě na několik let do vězení a pak je pustíme, tak že bude pro ně jednoduché se vrátit do společnosti

...protože...

 

Zobrazeno 8730×

Komentáře

petka84

K hurwaysovi a simejlekovi:
kluci, myslím, že je super, že o těch věcech přemýšlíte a jde vidět, že se oba dva snažíte jít tou nejlepší cestou. Oba dva se na věc díváte podle mě správně, ale značně omezeně. To, co je pro mě poslední dobou největší školou je právě škola pokory - vědomí, že Boží perspektiva je mnohem širší než si dokážeme představit. Pán má pro každého svou vlastní cestu - příjměte ji - nejen tu vaši, ale i to, že třeba ten druhý jde taky dobrou cestou, přesto, že je jiná. Zkuste se příjmout, tak jak Pán přijímá Zachea. Je to nelehká cesta k pokoře a otevřenosti srdce. Držím nám všem palce;o)

simejlek

hurways: Na svůj subjektivní názor máš plné právo, já ti jej neupírám. Snažil jsem se bránit přítele, to je celé. Spočti si, kolikrát já ve svých příspěvcích mluvím o sobě a kolikrát o tobě, pak totéž udělej u příspěvků svých. Mně je to jedno, v každém je kus Boha, jako takového tě i uznávám. Bůh tě opatruj.
petka: amen. Jen jsem proti tomu, aby si někdo bral do úst Pána :-)

Pokoj Vám.

Zobrazit 25 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio