nejen o tom, co bychom chtěli vědět, ale zatím to jen tušíme

Víra je dar a cesta

4. 4. 2011 9:42
Rubrika: Odpovídám

Toto je opravdu zajímavé video...zas trochu z jiné stránky. Možná přímo z opačné, dávám ho sem proto, protože si myslím, že je důležité vnímat život pravdivě se vším co bsahuje a hledat opravdově a upřímně. Moc si vážím lidí, kteří dokáží být upřimní a jít proti davu.

 

Víra je dar - je třeba ho příjmout, je třeba se k němu dopacovat. Víra je vztah s Bohem a tak je třeba dle mého názoru ho taky neustále budovat. Pokud je pro člověka víra jen tradice, slepé dogma, tak pokud je k sobě člověk upřímný, tak dřív nebo později něčím takovým (jako je ve videu) musí projít. Někdy je tou největší vírou "nespřestání hledat" ...nikdy nerezignovat. Život je cesta a svůj smysl pozbývá v momentě, kdy přestáváme jít, když se zastavíme. Nikdo neříká, že musíme dělat mílové kroky, někdy se možná jen plazíme, ale hlavní je...nikdy nepřestat postupovat.

 

...věřím, že Boží prozřetelnost je velká, větší než si dokážeme představit, větší než naše omezená hodnocení a představy...věřím, že i toto video je teprve jedním dílem z mnoha...a s upřímností toho autora...(pokud se stejně dogmaticky nezasekne ve svém ateismu, jak se kdysi zasekl ve svém křesťanství) a vytrvalostí, věřím...že tohle není poslední díl. :o)

 

Hodně zdaru i na vaší Cestě!!!

Zobrazeno 1903×

Komentáře

Onďas

Velmi zajímavé..Též věřím, že ten člověk je na dobré cestě :)

František Fiala

To "původní křesťanské" prostředí, ve kterém ten člověk žil, muselo být dost vlažné. Ale jak známo, víra je dar. A máme o ni pečovat a rozvíjet ji. Jinak přijde svět a položí nám prostinkou, ale matoucí otázku: Proč...?
Také přeji všem i sobě hodně zdaru na naší Cestě! :-)

František Fiala

Něco podobného se řeší v novém HBO filmu The Sunset Limited.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio